Bedste metode til rygestop er den mest simple

martinhansen 20. juli 2018 Kommentarer lukket til Bedste metode til rygestop er den mest simple
Bedste metode til rygestop er den mest simple

Bedste metode til rygestop

At det er usundt at ryge, er der nok ikke den helt store uenighed om. Hver år dør mere end 13.000 danskere af rygning, hvilket svarer til mere end 1000 om måneden, eller mere end 30 om dagen. I korte træk er der mere end en i timen, der må forlade denne jord, fordi de har valgt at forgift deres krop med giftig røg.

Antallet af rygere har været nedadgående i flere år, og der er heller ikke så mange storrygere, som der tidligere har været. Alligevel er der tæt på en femtedel af danskere der ryger, hvilket er et tal der er helt for højt, hvis man ser på det med de samfundsøkonomiske og sundhedsmæssige briller. Der er mange unge rygere, og selvom det er ulovligt at sælge cigaretter til unge under 18 år, så er der mange butikker, der ser gennem fingre med dette.

Bedste metode til rygestop – Sådan stopper du

Hvis du hører til dem der trods de sundhedmæssige farer alligevel ryger, men gerne vil kvitte cigaretterne, så er der også en god sandsynlighed, at du allerede har prøvet, men er faldet tilbage i de gamle vaner, sådan er det nemlig for en meget høj procentdel af alle, der prøver at kvitte smøgerne.

Vi har her samlet et par gode råd til dig der prøver at holde op, men måske ikke lige har haft held med det tidligere.

Bedste metode til rygestop med eller uden hjælpemidler

En af de ting der deler vandene omkring et rygestop, er hvorvidt det gør det lettere at stoppe med at ryge, hvis man benytter ting som nikotinplastre, nikotintyggegummi, nikotinspray (som disse) og lignende. Den ting man bliver afhængig af, når man ryger, er nikotinen. Denne fysiske afhængighed stopper dog efter ganske få dage, og derefter er det i langt højere grad tale om vaner, end der er tale om en afhængighed.

Der er mange, der har brug for en ny vane at erstatte den anden vane med. Derfor er der mange, der vælger at begynde med e-cigaretter i stedet, da dette minder en helt del om at ryge. Det er dog blot at skifte en usund vane med en anden, og derfor en dårlig løsning.

Generelt er den bedste måde at stoppe derfor også, at man skal være motiveret, og for langt de fleste lykkedes det rent faktisk at lægge dem på hylden uden hjælpemidler, hvis man er motiveret nok. Hvis man ikke har motivationen, er det højst usandsynligt, at man vil lykkedes, lige meget hvor mange erstatningspræparater men forsøger sig med.

Comments are closed.