Så vigtigt er kollegialt sammenhold

martinhansen 29. oktober 2019 Kommentarer lukket til Så vigtigt er kollegialt sammenhold
Så vigtigt er kollegialt sammenhold

Stort set lige meget hvilken type af virksomhed, man arbejder i, så er det vigtigt med et kollegialt godt sammenhold. Er man taxachauffør, lastbilchauffør eller lignende, hvor man primært arbejder alene betyder det mindre. Arbejder du tættere sammen med dine kollegaer omkring projekter, er sammenholdet essentielt for succes. Der er ikke nogen der siger, at i behøver være venner. Faktisk kan rigtig gode venskaber godt være et problem, da venskaber kan stå i vejen for svære beslutninger.

kollegialt sammenhold Respekt er det essentielle

Kollegialt sammenhold, venskabelig omgangstone, gode interne forhold er vigtige, der er dog ikke noget der er så vigtigt som respekt. Det handler ikke om, en respekt i form for underdanighed eller lignende. Det handler om, at man skal have respekt for sine kollegaer på mange forskellige plan. Man skal have respekt for dem som mennesker, man skal have respekt for dem som kollegaer. I høj grad skal man også have respekt for det stykke arbejde de udfører, og man skal have respekt for deres tid.

Hvis man har alle disse ting, så behandler man dem godt, fordi man respekterer dem. Derfor kan man også sagtens argumentere for, at netop respekt er vigtigere end venskaber og at “kunne lide”.

Sådan skaber man et kollegialt sammenhold

Selvom man måske gerne ville, så kan man ikke være gode venner med alle, og man kan naturligvis ikke lide alle mennesker lige godt. Jo bedre medarbejderne i en virksomhed har det, jo bedre præsterer de typisk også. Jo bedre de præsterer, jo bedre går det typisk også for virksomheden. Det er med andre ord i ledelsens absolutte bedste interesse, at sammenholdet eller i hvert fald respekten er god mellem de ansatte.

Der findes mange måder at skabe sammenhold, og nogle er mere forceres end andre. Der findes utallige virksomheder der tilbyder teambuilding, der ryster kollegaer sammen. Noget af dette virker helt sikkert, mens der også er meget, der helt sikkert ikke den store effekt.  Et af problemerne med teambuilding er, at virksomheden der står for den, ofte ikke sætter sig ind den virksomhed de skal lave teambuilding med. Man kan ikke skabe et sammenhold, hvis der er en stærk modvilje.

Selvom det kan lyde banalt, så kan firmafester ofte have en lige så stor effekt. Selvom der ofte er en tendens til at man sætter sig hos dem man taler med i forvejen, så ender det tit med at der mingles lidt mere i løbet af aftenen. Man kan også vælge bordplaner, der mixer de ansatte, dette er dog ikke altid den rette løsning, da det kan skabe en skidt stemning.

 

 

Comments are closed.