Vinter tøj til børn – Sådan klæder du dit barn på til kulden

martinhansen 30. januar 2019 Kommentarer lukket til Vinter tøj til børn – Sådan klæder du dit barn på til kulden
Vinter tøj til børn – Sådan klæder du dit barn på til kulden

Det er ikke den store hemmelighed for særlig mange, at det er blevet vinter. Med vinteren er også kommet de kolde dage, og termometret siger godt under nul grader. Med chillfaktor er det ikke sjældent at det nærmer sig minus 5-6 grader og lavere. Ja, det er med andre ord blevet koldt. Hvis man er forældre med barn eller børn, der sover i barnevogn, er der mange der er bekymret for at det bliver for koldt for barnet.

Vinter tøj til børn vær opmærksom ved små babyer

Børn har svært ved temperaturregulere deres krop, og det er først når de bliver mellem 3 og 4 år. Det er her de for alvor begynder at kunne mærke om de fryser. Det er derfor også ens opgave som forældre, at sørge for at temperaturen er som den skal være. Sundhedsmyndighederne fraråder, at nyfødte børn sover udenfor og at børn sover udenfor, hvis det er mere end minus grader. Lad det være sagt med det samme, at selvom det kan føles meget koldt i Danmark, er det altså meget sjældent at temperaturene kommer under 10 frostgrader. Det er faktisk ofte farligere for barnet at sove i vejr der er for varmt end for koldt.

Vinter tøj til børn

Hvad skal du være opmærksom på mht vinter tøj til børn

Det giver sig selv, at dit barn skal være klædt på efter forholdene. Så selvom du sagtens kan lade dit barn sove i minusgrader, betyder det naturligvis ikke, at det bare er i en body og med en let dyne. Barnet skal naturligvis være iklædt det passende tøj, eventuelt noget uldtøj som dette.

Noget af det, der er mest udsat på barnet er udover hovedet, hænder og fødder da disse hurtigt kan komme uden for dynen, hvis barnet bevæger sig meget, når det sover. Når noget først er uden for dynen, er det udsat for kulde. Det er derfor vigtigt med handsker og tykke strømper eller sovesko. Derudover skal hovedet naturligvis i en elefanthue, hvilket giver sig selv.

Desuden kan det være en god ide at ligge et lille lag aviser i bunden af barnevognen, hvilket sørger for at den er isoleret mod vinden. Desuden skal man sørger man for at eventuel udluftning er lukket, så der ikke kommer kold luft ind. Desuden skal man sørge for at barnevognen ikke står lige i vinden, også selvom den er isoleret.

Fugtigt vejr kan være farligt

En ting man dog skal være opmærksom på, er at man ikke bør lade barnet stå ude i hverken tæt tåge, silende regn eller kraftigt snefald. I disse tilfælde er luften nemlig fyldt med fugt, og dette er ikke godt for barnets lunger.

Comments are closed.